hij komt…hij komt….HIJ KOMT!!!!

Posted on

Vandaag ben ik in jubelstemming, of eigenlijk al sinds zondag.
Alle puzzelstukjes vallen op zijn plaats. PGB is eigenlijk rond (op een gesprek na, maar daar verwacht ik geen problemen mee). Rest van de financiën zijn ook geregeld.
En als kers op de taart is afgelopen zondag een teefje bevallen, uit wiens nestje wij mogelijk in aanmerking komen voor een puppy!
Op dit moment ben ik een afspraak aan het plannen voor een intake bij het hulphonden- opleidingscentrum. Dus dat de hond er komt, is ook 100% zeker! Het is alleen even afwachten of het uit dit nestje zal zijn.

Zo ben je bijna wanhopig en baal je dat het allemaal zo lang moet duren en zo heb je opeens de hoop dat het hele riedeltje gewoon klaar is voordat je met vakantie gaat!

Inmiddels hebben we het ook aan Bram en Mara verteld. Dat er een hond komt.
Mara was in extase! Ze wil al zo ontzettend lang een hond en nu komt er zomaar een!
Bram viel helemaal stil toen hij hoorde dat het toch echt een autisme-begeleidingshond voor hem ging worden. Het afgelopen jaar heeft hij hier meerdere malen om gevraagd en steeds heb ik hem verteld dat dit niet ging gebeuren (tenslotte wist ik nog steeds niet of het allemaal wel zou lukken).

Ik heb hem uitgelegd dat het best wat van hem gaat vragen. Niet alleen moet hij 2 x per week naar training met zijn hond, ook zal hij voor zijn nieuwe maatje moeten zorgen. Eten geven, drinken, kammen, uitlaten….verzin het.. Mara vond het allemaal best, als zij de hond ook maar mocht uitlaten hahahaha
Uiteraard heb ik Bram uitgelegd dat hij dat niet helemaal alleen hoeft te doen, dat wij hem met zijn allen gaan helpen. En Bram vroeg zich af of hij dat allemaal wel zou kunnen. Natuurlijk kan hij dat! Hij had er tranen van in zijn ogen, zo ontroerd was hij.

En ik….ik kan eigenlijk ook wel huilen van blijdschap. Nooit had ik gedacht dat ik me zou kunnen verheugen op een hond. Ik wilde nooit een hond, onder het mom “die moet ook uitgelaten als het regent”. En nu ben ik zo ontzettend blij! Wetende dat een hulphond veel nadrukkelijker aanwezig is dan een “gewone” hond. Tenslotte, waar Bram is, is de hond. En Bram is er eigenlijk altijd en gaat overal mee naartoe. Het wordt geen hond die thuis zal zitten, of die je even uitleent, omdat je weg moet. Hij zal er altijd zijn. En ik….ik kan er alleen maar blij van worden! Stiekem moet ik erom grinniken….niets veranderlijker dan een mens!Gewoon, omdat ik Bram het zo ontzettend gun om dat vriendje te hebben, dat hem zal gaan helpen. Hoe mooi is dat?!

Als we een pup toegewezen krijgen, zal het de pup zijn die Bram uitkiest. Dus van tevoren weten we niet of het een mannetje of een vrouwtje zal worden. De kinderen vonden het al lang best, als er maar een hond kwam. En met zijn allen hebben we toen namen bedacht voor een jongetjeshond en voor een meisjeshond.
En alhoewel niets zo veranderlijk is al een kind, hebben we voorlopig vastgesteld dat als het een jongetjeshond wordt hij “Lucky” gaat heten en als het een vrouwtjeshond wordt, gaat ze “Emma” heten.

Ik hoop jullie snel te kunnen melden wanneer de hond komt en of hij inderdaad uit dit nestje gaat komen! Vooralsnog hier de foto van het huidige nestje, dat afgelopen zondag is geboren.

*fingers crossed*
mogelijk nestje


2 thoughts on “hij komt…hij komt….HIJ KOMT!!!!

Geef een reactie